Werkwijze particuliere woningen

Aardgasvrij wonen in één keer

Zuinig, Comfortabel en Gezond

Alles onder een dak

Wil je als huiseigenaar je bestaande woning in één keer van het aardgas af hebben? Bij het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek hebben we alles onder een dak: van een advies op maat (het Klimaatplan) en een goede offerte tot de uitvoering door regionale bedrijven. Je hoeft niet zelf te zoeken naar bedrijven die het kunnen en willen uitvoeren. Zo ga je op weg naar een gezonde, comfortabele en aardgasvrije woning met lagere energielasten.

In een aardgasvrije woning heb je warme winters, koele zomers en altijd frisse, gezonde lucht in huis.

Waarom aardgasvrij

Steeds meer woningeigenaren willen hun huis moderniseren. Voor het klimaat, maar ook voor meer woongenot en comfort. Voor gezondere lucht in huis, een hogere waarde van de woning en voorspelbare onderhoudskosten. Aardgasvrij staat eigenlijk in alle opzichten voor verbeteren.

Onze visie

Wij bieden een proces aan waarbij je woning in één keer van het aardgas af gaat. Van voorlichting en advies tot en met de uitvoering door regionale bedrijven. We willen dat je er in de aardgasvrije woning ook bij lage temperaturen (tot -10 graden) warmpjes bij zit en dat het binnenklimaat gezond is. Dat betekent dat we in onze adviezen voor isoleren en ventileren een duidelijke ondergrens hanteren. Dat is een isolatiewaarde van RC 2,5 met goede ventilatie. Vervolgens streven we naast ‘aardgasvrij’ naar een energieneutrale woning zodat jouw investering ook nog eens maximaal rendeert.

Je hebt meer controle over je energieverbruik en de kosten hiervan.

Zo werkt het

Onze aanpak kent vier stappen. Na afronding van elke stap beslissen jullie of je de volgende stap in het proces wilt zetten. Je legt je geen enkel moment vast op het doorlopen van het hele proces tot het moment dat je de offerte tekent.

1. Gratis intake

We stemmen met je af wat je wensen, plannen en ideeën zijn voor de aardgasvrije woning en kijken of ons aanbod hierbij past. Ons aanbod is: in één keer van het aardgas af. Alles geregeld, van advies tot en met uitvoering.

2. Op maat advies: Het Klimaatplan

Onze technische adviseur neemt de technische mogelijkheden van de woning met je door om in één keer van het aardgas af te komen. Je ontvangt een Klimaatplan waarin heel gedetailleerd staat hoe dat kan, wat de investeringen en opbrengsten zijn en welke subsidies en financieringsmogelijkheden je hebt. En niet te vergeten de geschatte maandlasten. Zo wordt het aardgasvrij maken van je woning bereikbaar. De inschatting van de investering zit dicht bij de uiteindelijke prijs, omdat we ons baseren op de prijzen van de uitvoerende partijen waar we mee samen werken. Je komt dus niet voor verrassingen te staan bij de offerte.

3. Offerte

Als je akkoord bent met het Klimaatplan, schakelen we onze uitvoerders in. Zij komen bij je thuis inmeten: welke bouwkundige aanpassingen zijn nodig en wat zijn de exacte afmetingen van de nieuwe installaties. Dit zetten we op een rijtje in de definitieve offerte.

4. Aan de slag

Zodra je de offerte hebt geaccepteerd, gaan onze regionale aannemers aan de slag. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar bedrijven die dit voor je kunnen doen. Onze partners leveren alles: van bouwkundige aanpassingen tot isolatie en de nieuwe installaties in de woning. Zo maken ze voor jou een Zuinige, Comfortabele, Gezonde en Aardgasvrije woning.

Voordelen van onze aanpak

 • In een keer van het aardgas af waarbij de woning ook bij lagere temperaturen comfortabel én betaalbaar warm blijft.
 • Alles onder een dak: van advies tot uitvoering.
  Geen gezoek naar aannemers.
 • Inzet van ervaren technische adviseurs.
 • Inzicht in maandlasten, investering, opbrengsten,
  subsidies en financiering.
 • Inzet van regionale aannemers met voldoende capaciteit
  om de plannen te realiseren.

Benieuwd wat Green Three voor u kan betekenen?

Wil je ook weten hoe jouw woning in één keer van het aardgas af kan en zo kan profiteren van lagere energiekosten, meer comfort en een hogere woningwaarde? Meld je aan
voor een intakegesprek en advies over de vervolgstappen.